Tuesday, May 29, 2007

TXTual healing at Streetwise















Invited by Florin Tamas to be a part of STOMPAN in Bistrita, Paul Notzold aka Textual Healing will also be in Bucharest.

He is going to be at Street Delivery 2-3 june and also he’s going to have a presentation at Streetwise on the 6 june.

Monday, May 28, 2007

gallery night at streetwise








The night of the galleries in Bucharest was a great success for everyone involved in the event. At Streetwise, Ciubi was drawing all night on the wall and around 300 people came to see it happen. With a little help from our friends Streetwise will be hosting two special events soon...

Friday, May 25, 2007

CIUBI LIVE DRAWING


Saturday night during the gallery night, Ciubi will be drawing live at Streetwise on the gallery walls! More info about the gallery night here.

Sambata nopatea cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, Ciubi va desena la Streetwise direct pe peretii galeriei. Mai multe informatii despre noaptea galeriilor aici.

Streetwise Gallery
Str Aurel Vlaicu nr 146
Langa statia de metrou Stefan cel Mare.
10 min pe jos din Romana.
Colt cu Paul Greceanu.
Cauta pe harta.

Tuesday, May 22, 2007

Pictures from an exhibition













These are fresh pictures from tonights opening of Cubi's exhibition which was a a total success! We are all very exited by the prospect of another really great night, the night of the galleries on Saturday 26th, where there will be a live drawing performance by the man himself, be there or be square! Unless of course you are a Square Cat and then you are already there!

Monday, May 21, 2007

Sunday, May 20, 2007

Ciubi in ZF

Mai mult decat o pisica patrata
Autor: Stela Nadoleanu | Data: 18 Mai 2007




Mai intai au fost benzile desenate. Apoi lucrarile grafice, arta stradala, graffiti sau mozaicul. Asa s-au conturat mai intai cateva personaje, iar mai apoi o intreaga "populatie". Sunt femei, copii, animale, tot felul de "inchipuiri". Si o pisica patrata norocoasa. Are poveste si un album propriu, iar replicile ei "misuna" deja prin tot orasul.



Asa arata lumea lui Alexandru Ciubotariu. Populata cu personaje realizate pe diverse suporturi, in creion, graffiti sau 3D. Lucrarile sale se regasesc oriunde, de la servetele de hartie, pana la gardurile din Centrul Istoric sau pe cladirile din Bucuresti.

Continuare aici.

Streetwise la Noaptea Galeriilor

Streetwise se deschide marti pe 22 cu vernisajul lui Ciubi iar pe 26 participa la Noaptea alba a Galeriilor cu un program special in care Ciubi va face live drawing. Detalii in curand.
Pana atunci, programul noptii galeriilor...




ARTA FACE O NOAPTE ALBA
Bucuresti
26 & 27 mai, 19:00 – 04:00

Noaptea alba a galeriilor bucurestene se consuma intre 26 si 27 mai 2007, in intervalul 19:00 – 04:00. Nascuta din necesitatea de a conecta in retea cele mai dinamice si efervescente spatii de prezentare si promovare a artei contemporane, fie ele galerii publice ori private, ideea “aduce la un loc” proiecte ale unor tineri artisti bucuresteni si nu numai.

Galeriile de arta sunt mici laboratoare, puncte vii pe harta oraşului, capabile sa genereze prin discursul lor evenimente ce nu pot fi ignorate în societatea contemporana. Un astfel de tur de forta cultural, ce poate prilejui inedite intalniri intre artisti, lucrari si public favorizeaza o privire de ansamblu asupra artei contemporane romanesti si a rolului galeriilor in conturarea unui nou layer urban.

Exploratorii noptii albe a galeriilor vor descoperi sofisticate lucrari si instalatii site-specific selectionate de un juriu alcatuit din Aurora Kiraly (curator Galeria Noua), Alexandra Croitoru (artist, asistent al Universitatii de Arte din Bucuresti), Stefan Tiron (curator independent si teoretician) si Raymond Bobar (editor al publicatiei Re:publik).
Comunitatea virtuala a proiectului poate fi consultata la adresa: www.noaptea-galeriilor.blogspot.com.

Proiecte semnate de: Ovidiu Feneş, Alina Popa, Irina Gheorghe, MNOR - Mihuţ
Năiţă & Roxana Orghidan, Marina Albu, Dan Pintea, Szilard Miklos, George
Drîmbău, Sebastian Big, Ciprian Dicu, Ana Blidaru, Anca Benera, Olivia Mihălţianu,
Alexandru Ciubotariu, grupul Peer to Peer - Catalin Ilie & Diana Duta, Oana Lohan,
plus expozitia colectiva Ne placă ce faci. Skateboard Art.

Spatii de desfasurare: Galeria Andreiana Mihail, Galeria Noua, HT003, UNAgaleria, Galeria Posibila, Galeria HAG, Galeria H’art, ArCub, Galeria 26/OTA, Galeria Streetwise, Libraria Carturesti*, Galeria de Arta Digitala 115.

Autorul proiectului: Suzana Dan
Coordonator: Silvia Rogozea
Organizator: Fundatia HAG
Co-organizator: ArCub
Finantator: AFCN
Partener: Peggy Production, MNAC
Parteneri media: Timeout, B24Fun, Feeder


Galeria Andreiana Mihail / Str. Pandele Tarusanu 4 bis

Galeria Noua / Str. Academiei 15

Galeria HT003 / Str. Hanul cu Tei 22

UNAgaleria / Str. Budisteanu 10

Galeria Posibila / Str. Popa Petre 6

Galeria HAG / Str. Maria Rosetti 53

Galeria H’art / Str. Mihai Eminescu 105-107

ArCub / Str. Batistei 14

Galeria 26/ OTA / Str. Dr. Staicovici 26

Galeria 115 / Str. Mihai Eminescu 115

Galeria Streetwise / Str. Aurel Vlaicu 146

Carturesti / Str. Arthur Verona 13

*Cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, Libraria si Ceainaria de la Carturesti vor fi deschise pentru public in intervalul orar al evenimentului.

Wednesday, May 9, 2007

Getting ready




As you can see Ciubi is already working on the installation of the exhibition. Things are really exciting for us and we hope for you too! If you are not familiar with Ciubi's work then you can check out his blog here and also some of his stuff on Wooster Collective here and here and on ekosystem here.

Tuesday, May 8, 2007

First show


Alexandru Ciubotariu

Personaje


22 mai – 12 iunie 2007
vernisaj: 22 mai, ora 19.00

Curator: Stefan Tiron

ALEXANDRU “ Ciubi “ CIUBOTARIU - PERSONAJE

Am pornit de la idea ca Ciubi este unul din cei care pot sa mareasca si sa varieze ecosistemele vizuale ale orasului cu ajutorul personajelor inventate de el. Penuria de personaje cu care a crescut generatia noastra a dat poate nastere nevoii de personaje care sa nu se mai supuna acelorasi cerinte si forme epurate; acelorasi sinuozitati cuceritoare si ochisori umeziti.
Personajele pe care le aveam si le strangeam cu grija, urmau insa sa se bifurce cu succes prin cei ca Ciubi. Orasul nu mai e o colivie de beton care tine prinse doar cateva fiinte desenate razlet si firav; e adevarata jungla plina de suprafete peste care se catara, zboara, se tupileaza, si sar sute si sute de personaje. Si o buna parte din aceste persoaje sunt concepute de Ciubi. Si asta de multa vreme incoace, din liceu continuu pana astazi, aceste personaje formeaza desisuri, catarandu-se peste tot unde este un loc liber, si teren vizual viran.

Pe diferite nise, incepand cu benzi desenate, tablouri, insigne, gravuri, schite, jucarii urbane, stickere si paste-up-uri supradimensionate - personajele lui Ciubi traiesc si isi gasesc pozitia si atitudinea necesara supravietuirii in fata ochilor din jur. E greu sa judeci si sa percepi si biodiversitatea personajelor mai ales cand e vorba de editii de benzi desenate in numar limitat, care nimeni nu mai stie in cate exemplare mai supravietuiesc. Viata personajelor din oras pare efemera si brutala. Sunt sterse, cojite, dezlipite si repictate fara mila. Cum arata arborele genealogic al acestor personaje? Cat de stufos este? Cine a fost mai intai: pisica patrata sau pestele rapitor?

Aceasta expozitie incearca sa probeze densitatea maxima atinsa de personaje in mintea unui singur om. Personajele astea nu au iesit la intamplare, ele par cumva formatate de cutia episodica si narativa a benzilor desenate, insa nu se multumesc cu dimensiunea paginii, inghesuite de chenarul patratos. Pisica patrata pare o pisica bonsai cu un corp numai potrivit traficului greu. E masiva, zgarie furioasa, si chiar daca e crescuta la bloc o gasesti si in centru cocotata unde nu te astepti. Din cauza lui Ciubi pisicile se catara patratoase pe peretii orasului si din cauza miorlaiturii lor nuptiale nu mai dormitam. Dupa cum zice si o veche zicala
urbana: daca iti trece pisica patrata prin cale e un semn bun.

Stefan Tiron

Program de vizitare:

sambata, duminica: 15-19
luni – vineri, cu programare la tel: 0723 240 434, 0723 304 125

Noaptea galeriilor

Streetwise face parte din proiectul Noaptea Galeriilor si va fi deschisa pana la ora 04.00 in noaptea 26-27 mai cand va avea loc un program special.

Streetwise Gallery

Str Aurel Vlaicu nr 146,
colt cu Paul Greceanu
Langa statia de metrou Stefan cel Mare.
10 min pe jos din Piata Romana.
Cauta pe harta.

Contact:
vladnanca@yahoo.com

Monday, May 7, 2007

What is Streetwise

Galeria Streetwise este un spatiu de proiect pentru artisti, graficieni si persoane creative de toate tipurile care au o legatura puternica cu mediul urban in practica lor artistica. Streetwise nu este un spatiu destinat exclusiv celor care fac street art sau graffiti. Streetwise este o platforma de expunere pentru cei care isi exprima creativitatea in mediul urban sau folosesc orasul ca sursa de inspiratie.

Streetwise gallery is a project space for artists, designers and creative people of all types that have a strong connection to the urban environment in their artistic practice. Streetwise is not a space designated exclusively to street artists and graffiti artists. Streetwise is a platform of visibility for those who express their creativity in the urban environment or use the city as a source of inspiration.